Съвети за сигурност по време на ваканция и пътуване: Защитете дома си, докато сте далеч

Лятото е време за почивка и приключения, но оставянето на дома без надзор може да бъде стресиращо.Крадците често се насочват към домовете, когато знаят, че собствениците им отсъстват, а гаражът е една от най-уязвимите точки за проникване. Като надеждна фирма за гаражни врати, ние сме тук, за да споделим някои важни съвети за сигурност, които ще ви помогнат да защитите дома си, докато се наслаждавате на заслужената си почивка.

Обезопасете гаражната си врата

Гаражната врата не е само вход за автомобила ви, но може да бъде и потенциална входна точка за нарушители. Ето как да се уверите, че тя е обезопасена:

Инвестирайте в интелигентно устройство за отваряне на гаражни врати: Интелигентните устройства могат да се управляват чрез приложение на телефона ви, което ви позволява да проверявате дали вратата е затворена и да я заключвате от разстояние. Много модели също така предлагат сигнали в реално време, ако вратата е отворена или е извършена намеса.

Деактивирайте устройството за отваряне на гаражната врата: Ако ще отсъствате за по-дълъг период от време, помислете дали да не изключите от електрическата мрежа устройството за отваряне на гаражната врата или да го деактивирате с помощта на ключалка за “празнично” заключване. Това не позволява на никого да използва дистанционно управление, за да я отвори.

Използвайте брава с резе: Добавянето на резе към вратата между вашия гараж и дома добавя допълнителен слой сигурност. Това гарантира, че дори ако някой получи достъп до вашия гараж, той няма да влезе лесно в къщата ви.

Създайте илюзията, че сте у дома

Вероятността домът, който изглежда обитаван, да стане обект на посегателство от страна на крадци е по-малка. Ето няколко съвета за създаване на илюзия за активност:

Автоматизирайте осветлението си: Използвайте таймери или интелигентни контакти, за да включвате и изключвате осветлението на произволни интервали. Така ще изглежда, че някой си е вкъщи, което ще отблъсне потенциалните натрапници.

Преустановяване на доставките: Купчината вестници или пакети е ясен знак, че никой не си е вкъщи. Задължително преустановете доставките на поща и пакети или помолете доверен съсед да ги вземе вместо вас.

Поддържайте градината в изправност: Ако заминавате за повече от седмица, осигурете някой да окоси тревата. Непочистената градина може да издаде, че никой не си е вкъщи.

Подобряване на цялостната сигурност на дома

Въпреки че гаражът е важен, трябва да се уверите, че и останалата част от дома ви е защитена:

Инсталиране на охранителни камери: Видимите камери могат да отблъснат крадците, а съвременните системи ви позволяват да наблюдавате дома си от всяка точка на света. Изберете камери с детектор за движение и нощно виждане за максимална ефективност.

Подобрете ключалките си: Уверете се, че всички врати и прозорци са със здрави ключалки. Помислете за монтиране на брави и укрепване на вратите с плочи за допълнителна сигурност.

Използвайте разумно покритията на прозорците: Дръжте ценните вещи далеч от погледа, като затваряте щорите или завесите. Това не позволява на любопитни очи да преценят какво има в дома ви.

Потърсете помощ от съседите

Доверен съсед може да бъде безценен съюзник в опазването на дома ви, докато отсъствате:

Помолете за помощ: Информирайте съсед за плановете си за пътуване и го помолете да наблюдава имота ви. От време на време те могат да паркират на пътя ви, за да създадат впечатление, че някой си е у дома.

Споделете информация за контакт: Уверете се, че съседът ви има информация за контакт с вас, в случай че трябва да се свърже с вас при спешен случай. Може също така да искате да обмените данните с друг съсед като резервен вариант.

Създайте служба за наблюдение на квартала: Сътрудничете си с близките съседи, за да създадете временна квартална стража. Това може да включва редовни взаимни проверки на домовете, особено ако няколко къщи са без надзор през един и същи период.

Избягване на съобщения в социалните медии

Въпреки че е изкушаващо да споделите плановете си за пътуване в социалните мрежи, това може неволно да предупреди престъпниците за вашето отсъствие:

Изчакайте да публикувате: Споделяйте снимките и впечатленията си от почивката, след като се приберете у дома. Така запазвате плановете си за пътуване в тайна и намалявате риска домът ви да стане обект на посегателство.

Регулиране на настройките за поверителност: Уверете се, че акаунтите ви в социалните мрежи са настроени на личен режим, така че само приятелите и семейството да могат да виждат публикациите ви. Прегледайте списъка си с приятели, за да сте сигурни, че споделяте информация само с хора, на които имате доверие.

Избягвайте етикети за местоположение: Дори ако публикувате друго съдържание, въздържайте се от използване на тагове за местоположение, които разкриват, че сте далеч. Можете също така да деактивирате услугите за определяне на местоположението в приложенията си за социални медии за по-голяма поверителност.

Предприемането на няколко допълнителни предпазни мерки преди заминаване може значително да намали риска от проникване с взлом и да ви осигури спокойствие по време на пътуването. Като обезопасите гаражната си врата и приложите тези допълнителни мерки за сигурност на дома, можете да гарантирате, че домът ви ще остане сигурен и здрав, докато се върнете.

Ако се нуждаете от помощ за модернизиране на сигурността на гаражната си врата или имате въпроси относно интелигентните устройства за отваряне на гаражни врати, не се колебайте да се свържете с нас. Ние сме тук, за да ви помогнем да защитите това, което е най-важно!